Doi români din Bucureşti au fost prinşi la Vama porţile de Fier I din Mehedinţi în timp ce încercau să introducă în ţară 425 de grame de cocaină. Bărbaţii veneau din Italia şi ascunseseră drogurile în bordul unui autoturism de lux, dar au fost descoperiţi cu ajutorul câinelui antrenat să detecteze substanţele interzise. Ei au fost predaţi poliţiştilor de la Biroul BCCO, care continuă cercetările pentru trafic de droguri de mare risc.

Poliţiştii aveau informaţii că indivizii vor să introducă în România o cantitate însemnată de droguri de mare risc. Din acest motiv au trecut la verificarea mașinii în care se aflau, un bolid de lux, cu ajutorul unui câine specializat în detectarea stupefiantelor, iar câinele polițist a descoperit pachetul suspect.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, judeţul Mehedinţi, s-au prezentat pentru a intra în ţară, doi cetățeni români, în vârstă de 34 de ani și 35 de ani, călătorind cu autoturismul marca BMW, înmatriculat în România. În baza profilului de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autovehiculului și persoanelor in cauză. Astfel, cu ajutorul câinelui polițist Nabapa au fost descoperite ascunse, în spaţii special amenajate în zona pedalelor și în bordul autoturismului, două pachete cu substanță pulverulentă de culoare albă, susceptibilă a fi cocaină, cu o masă totală de aproximativ 425 grame. Substanța va fi trimisă spre analiza la laboratorul de specialitate, iar în cauză se efectuează cercetări de către autoritățile competente, urmând a se lua măsurile legale ce se impun”, a precizat într-un comunicat de presă, Corina Moraru – purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.

Cazul a fost preluat de ofiţerii BCCO, care continuă ancheta, cei doi fiind cercetaţi pentru trafic de droguri de mare risc, după ce au fost reținuți 24 de ore.

Citit 4240 ori Ultima modificare Duminică, 06 Ianuarie 2019 16:02
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…