Localnicii din Dubova vor beneficia gratuit de investigații medicale!

SPITALUL MUNICIPAL ORȘOVA, acțiune de voluntariat medical în comuna Dubova. Localnicii vor beneficia gratuit de investigații medicale! 

Spitalul Municipal Orșova va desfașura în data de 28 mai 2022, în comuna Dubova, în satele Eibenthal și Baia Nouă o acțiune de voluntariat privind un screening al cetățenilor comunei Dubova.

Este prima acțiune de voluntariat de o asemenea amploare organizată de cadrele medicale de la spitalul orșovean, iar autoritățile locale din comuna Dubova acordă întregul sprijin acțiunii, prin punerea la dispoziție a două locații pentru desfășurarea activității medicale, una în satul Dubova, iar cealaltă în satul Eibenthal.

Echipa medical a Spitalului Orșova și-a explimat disponibilitatea de a se deplasa acasă la persoanele asistate medical care nu se pot deplasa pentru a putea să le facă investigații medicale. Mai mult, două persoane nedeplasabile cu afecțiuni cronice grave, indicate de Primăria din Dubova, vor primi câte un pat medical complet cu saltea și telecomenzi pentru a veni în sprijinul suferinței lor.

„Menționăm că toate aceste investigații nu au obligativitatea de a prezenta un card de sănătate sau bilet de trimitere de la medicul de familie, deoarece aceste servicii medicale sunt pentru a ajuta persoanele din comuna Dubova care nu au acces la servicii medicale”, a precizat managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

Serviciile medicale prestate de către echipa Spitalului Municipal Orșova sunt:

- analize de laborator: Colesterol, Trigliceride, TGO, TGP, Creatinina, Uree, (gaze sânge) Hct, Glucoză, Ca, K, Cl, Na, Coagulare PT/INR
- EKG
- consultații de medicină internă
- recoltare test Babeș-Papanicolau
- consultații dermatovenerologie
- consultații pediatrie
- consultații RMFB
- consultații ginecologice
- consultații urologie
- consultații cardiologie
- consultatii ORL

Programul de desfașurare al acțiunii de voluntariat este:

Dubova : 28.05.2022 - ora 09:00- 12:00

Eibenthal: 28.05.2022 - ora 14:00 - 17:00

Personalul care va deservii această acțiune este de aproximativ 30 de persoane, însoțiți de 2 amubulanțe și 6 autoturisme personale.

Citit 1963 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…